Maandelijks archief: april 2015

11 tot 18-04-2015 Reis naar Egypte (Marsa Alam)

Ons verlangen naar de zon was niet meer te houden… Astrid en ik hebben uren op internet gezocht naar een betaalbare reis in de paasvakantie, met als voorwaarde: ZON ZON ZON.
Uiteindelijk bleek boeken aan de Rode Zee in Egypte ons een zonvakantie te garanderen.
Zaterdagochtend zijn we vertrokken naar Eindhoven. De auto hebben we op een parking aan het vliegveld achter gelaten. De luchthaven in Eindhoven heeft ons aangenaam verrast: zeer kleinschalig, enorm rustig en verzorgd. De ideale start van een relaxvakantie!
Ook in het vliegtuig hadden we geluk: we zaten op één van de eerste rijen en konden met 2 drie plaatsen innemen. Na een vlucht van ca. 5 uur kwamen we in de luchthaven van Marsa Alam terecht: wat een contrast met Eindhoven: druk, onvriendelijk personeel, niet proper…
Een bustocht van ca.15 minuten bracht ons bij ons hotel: Tulip Resort. Aan de receptie leerden we meteen een minder aangename kant van de Egyptenaren kennen: het hotel kent een oud en een nieuw gedeelte, de receptionist stelde voor om 50 euro op te leggen zodat we in het nieuwe gedeelte konden verblijven. We weigerden en kwamen alsnog in het nieuwe gedeelte terecht…
De kamers waren groot en ordelijk. Op het eerste zicht ook proper, maar je mocht niet van te dichtbij kijken 😉
Het personeel was supervriendelijk. De organisatoren van activiteiten los van het hotel konden wel opdringerig zijn – zo heeft het een tijdje geduurd eer de “verkoper” van massages begreep dat we niet geïnteresseerd waren…
Het resort was echt de moeite waard: mooie zwembaden, privéstrand met ligbedden en parasols, een ponton dat leidde tot een plek in de zee waar je kon snorkelen en duiken,…
Er was altijd plaats genoeg in de ligstoelen aan het strand en het zwembad. Je hoefde dus niet ‘s ochtends handdoeken te leggen :-)
Eén van de grote troeven was het barretje in het zwembad: genieten van een pintje in het water met het zonnetje op je hoofd!
Het eten (buffet) was lekker, maar na een tijdje ben je het wel wat beu. Jammer genoeg was het resort nogal afgelegen, in de buurt was echt niets te zien.
Op dag 2 ging mijn lens in mijn oog stuk, wat onze planning wat in de war stuurde: de geplande quadtocht hebben we bijvoorbeeld niet gedaan. We hebben dan maar besloten een echte relaxvakantie te houden, in de puurste zin van het woord: luieren, van de zon genieten, zwemmen, eten, drinken en uiteraard uren jammen :-)
We maakten kennis met aangename mensen. Zo leerden wij bij het petanquen een sympathieke Duitser kennen, die op vakantie was met zijn vrouw en zijn twee zonen. Ook Harry leerden we kennen tijdens het petanquen: een fijne Nederlander die sinds de dood van zijn vrouw geregeld naar Egypte op reis ging.
Uit gesprekken met andere hotelgasten bleek dat velen onder hen jaarlijks naar Egypte kwamen. Hoofdreden is uiteraard het goede weer. (Kleine kanttekening: het was best wel winderig en om 18u is de zon onder en kan het frisjes zijn).
Ook voor snorkel- en duikliefhebbers is Egypte een paradijs. Dag 1 zagen we reeds een reuzeschildpad! Om dolfijnen te spotten moesten we echter op uitstap gaan – aangezien ik geen lenzen meer had en Astrid veel last heeft van wagenziekte, hebben we het snorkelen beperkt tot het water aan ons hotel. Hier kon je prachtige vissen zien.
Het animatieteam was een bende vriendelijke jonge gasten, die wel hun best deden, maar al bij al was de animatie toch eerder pover te noemen.
Eén keer zijn we buiten het resort geweest: een busritje van 20 minuten bracht ons naar Port Ghalib, een havenstadje. Toevallig verbleef Gwen, een vriendin van Astrid met haar gezin in een hotel in Port Ghalib. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om met hen af te spreken.
De week is omgevlogen: voor we het beseften, zaten we alweer in de vlieger richting Eindhoven. ook deze keer hadden we goede plaatsen: helemaal achteraan, met 2 op een plaats voor 3 personen… De terugvlucht duurde langer dan de heenvlucht, maar was even stipt. Op geen enkel moment hebben we langer moeten wachten dan nodig.
Omwille van een misverstand stond onze auto niet op ons te wachten in Eindhoven, maar gelukkig heeft de “parkeermaatschappij” dit zeer snel opgelost.
Na 2 uurtjes in de auto, konden we ons bedje in, dromend van de volgende vakantie :-)