Categorie archief: 2015

17-08-2015 Auto gaan bestellen + verjaardag van Astrid vieren met haar collega’s

De kogel is door de kerk… na meer dan een jaar zonder eigen auto, ben ik binnenkort de trotse eigenaar van een Opel Astra Break. Goed onderhouden, niet veel kilometers, de prijs-kwaliteitverhouding lijkt ok. Astrid is meegegaan om de kleur goed te keuren ūüėČ

‘s Middags werd Astrid verwacht in Mechelen. Wat gewoon een afspraak¬†met een vriendin zou zijn, bleek een date¬†met meerdere collega’s als verrassing voor haar verjaardag. ¬†We zijn met deze (vrouwen)bende tapas gaan eten in SaVa. De koude tapas zijn niet echt speciaal, de warme tapas waren lekker!
Nadien zijn we op de Vismarkt nog iets gaan drinken.
Het was een gezellige middag, vooral Josette bracht ons voortdurend aan het lachen.

 

 

16-08-2015 Eten bij Shilling te Antwerpen

Verjaardag Astrid.
Traditiegetrouw vieren we onze verjaardag in Peking Wok: de jarige eet dan gratis :-)
Toen we in Kontich aankwamen, konden we de Peking Wok niet meer vinden… Blijkbaar is het gebouw afgebroken. Oeps. Naar Aartselaar dan maar. Gesloten. Oeps.
We hebben dan maar beslist om het idee van gratis food voor de jarige te laten varen en zijn naar Antwerpen getrokken. Ik herinnerde me nog een leuk restaurantje waar ik vroeger ooit ben geweest. Dit bleek een goed idee: gezellig om te zitten én lekker eten!

15-08-2015 Verjaardag vieren van Astrid en Saskia

De jarige zussen worden gevierd! Aangezien de weergoden ons niet zo gunstig gezind zijn, blazen we het geplande boottochtje af. Op aanraden van Sas gaan we naar het Speelgoedmuseum in Mechelen. ¬†Naast Elie, Babs, Sas, Paulo en de kindjes, is er ook “nieuw bloed”: Rikkert, de vriend van Barbara.
Na ons uitje in het Speelgoedmuseum vulden we ¬†ons buikje¬†in Il Cardinale, een Mechelse burgerbar. Daar werden ook de cadeautjes uitgedeeld ūüėČ
Als afsluiter zijn we nog ene gaan drinken op de Grote Markt.

06-06-2015 Initiatienamiddag Petanque

Samen met Tom en Kevin zijn we een tornooitje petanque gaan spelen in het petanqueclub Molenbos in Nijlen. Via een vriend van Kevin waren we uitgenodigd om hier aan mee te doen. Iedereen was weliswaar welkom om een balletje te gooien op deze initiatiedag. In totaal waren er 30 ploegen ingeschreven, waarvan wij uiteindelijk 15 de eindigden na 2 overwinningen en 2 verliesmatchen. Niet slecht voor nooit dit spel te hebben gespeeld. Alles was goed geregeld: er was voldoende drank en snack’s aanwezig en vooral het was goed weer. Tussen de wedstrijden moest je wel effe wachten maar dit hebben we opgevuld door een spelletje chinees poepen. Nadien zijn we bij Tom thuis frieten gaan eten en is Astrid naar daar gekomen om af te sluiten met een spelletje jam in teamvorm.

24-05-2015 Ontbijt in De Vlegel

Ontbijten voor 1 euro – wat moeten we ons daar bij voorstellen?
Astrid en ik namen de proef op de som en arriveerden om 10u30 in De Vlegel (Mortsel).
Voor 1 euro kregen we een baguette, een mini-pistolet, een mini-koffiekoek, een paar druiven, een stukje vlees, confituur, boter, smeerkaas, een koetjesreep (chocola) en een miniglaasje fruitsap. Niet slecht voor 1 euro :-)
Je kon ook opteren voor een luxe-ontbijt, maar dit is 18,5 euro duurder en zeker zijn prijs niet waard.

01-05-2015 Flashy Golf in Lier

Wout, de zoon van Tom, is jarig. Als cadeautje mag hij met zijn vrienden gaan minigolfen in Lier. Het speciale aan deze golfclub is dat alles gebeurd in het donker met blacklights.
Papa Tom gaat mee om de puberjongens wat in het oog te houden en vraagt of Astrid en ik hem vergezellen. We splitsen ons op in 2 groepjes. Het heeft wel iets, zo minigolfen met blacklights. Na een uurtje zijn de winnaars bekend en sluiten we af met een drankje in de bar.

11 tot 18-04-2015 Reis naar Egypte (Marsa Alam)

Ons verlangen naar de zon was niet meer te houden… Astrid en ik hebben uren op internet gezocht naar een betaalbare reis in de paasvakantie, met als voorwaarde: ZON ZON ZON.
Uiteindelijk bleek boeken aan de Rode Zee in Egypte ons een zonvakantie te garanderen.
Zaterdagochtend zijn we vertrokken naar Eindhoven. De auto hebben we op een parking aan het vliegveld achter gelaten. De luchthaven in Eindhoven heeft ons aangenaam verrast: zeer kleinschalig, enorm rustig en verzorgd. De ideale start van een relaxvakantie!
Ook in het vliegtuig hadden we geluk: we zaten op √©√©n van de eerste rijen en konden met 2 drie plaatsen innemen. Na een vlucht van ca. 5 uur kwamen we in de luchthaven van Marsa Alam terecht: wat een contrast met Eindhoven: druk, onvriendelijk personeel, niet proper…
Een bustocht van ca.15 minuten bracht ons bij ons hotel: Tulip Resort. Aan de receptie leerden we meteen een minder aangename kant van de Egyptenaren kennen: het hotel kent een oud en een nieuw gedeelte, de receptionist stelde voor om 50 euro op te leggen zodat we in het nieuwe gedeelte konden verblijven. We weigerden en kwamen alsnog in het nieuwe gedeelte terecht…
De kamers waren groot en ordelijk. Op het eerste zicht ook proper, maar je mocht niet van te dichtbij kijken ūüėČ
Het personeel was supervriendelijk. De organisatoren van activiteiten los van het hotel konden wel opdringerig zijn – zo heeft het een tijdje geduurd eer de “verkoper” van massages begreep dat we niet ge√Įnteresseerd waren…
Het resort was echt de moeite waard: mooie zwembaden, priv√©strand met ligbedden en parasols, een ponton dat leidde tot een plek in de zee waar je kon snorkelen en duiken,…
Er was altijd plaats genoeg in de ligstoelen aan het strand en het zwembad. Je hoefde dus niet ‘s ochtends handdoeken te leggen :-)
Eén van de grote troeven was het barretje in het zwembad: genieten van een pintje in het water met het zonnetje op je hoofd!
Het eten (buffet) was lekker, maar na een tijdje ben je het wel wat beu. Jammer genoeg was het resort nogal afgelegen, in de buurt was echt niets te zien.
Op dag 2 ging mijn lens in mijn oog stuk, wat onze planning wat in de war stuurde: de geplande quadtocht hebben we bijvoorbeeld niet gedaan. We hebben dan maar besloten een echte relaxvakantie te houden, in de puurste zin van het woord: luieren, van de zon genieten, zwemmen, eten, drinken en uiteraard uren jammen :-)
We maakten kennis met aangename mensen. Zo leerden wij bij het petanquen een sympathieke Duitser kennen, die op vakantie was met zijn vrouw en zijn twee zonen. Ook Harry leerden we kennen tijdens het petanquen: een fijne Nederlander die sinds de dood van zijn vrouw geregeld naar Egypte op reis ging.
Uit gesprekken met andere hotelgasten bleek dat velen onder hen jaarlijks naar Egypte kwamen. Hoofdreden is uiteraard het goede weer. (Kleine kanttekening: het was best wel winderig en om 18u is de zon onder en kan het frisjes zijn).
Ook voor snorkel- en duikliefhebbers is Egypte een paradijs. Dag 1 zagen we reeds een reuzeschildpad! Om dolfijnen te spotten moesten we echter op uitstap gaan – aangezien ik geen lenzen meer had en Astrid veel last heeft van wagenziekte, hebben we het snorkelen beperkt tot het water aan ons hotel. Hier kon je prachtige vissen zien.
Het animatieteam was een bende vriendelijke jonge gasten, die wel hun best deden, maar al bij al was de animatie toch eerder pover te noemen.
Eén keer zijn we buiten het resort geweest: een busritje van 20 minuten bracht ons naar Port Ghalib, een havenstadje. Toevallig verbleef Gwen, een vriendin van Astrid met haar gezin in een hotel in Port Ghalib. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om met hen af te spreken.
De week is omgevlogen: voor we het beseften, zaten we alweer in de vlieger richting Eindhoven. ook deze keer hadden we goede plaatsen: helemaal achteraan, met 2 op een plaats voor 3 personen… De terugvlucht duurde langer dan de heenvlucht, maar was even stipt. Op geen enkel moment hebben we langer moeten wachten dan nodig.
Omwille van een misverstand stond onze auto niet op ons te wachten in Eindhoven, maar gelukkig heeft de “parkeermaatschappij” dit zeer snel opgelost.
Na 2 uurtjes in de auto, konden we ons bedje in, dromend van de volgende vakantie :-)

 

01-03-2015 Verjaardagsfeest van Astrid haar meter

“Meter Buggenhout” (grootmoeder van Astrid is 95 geworden en viert dit met een groot feest voor al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Place to be: Drijtoren in Opdorp
Het eten was ok. Voordeel van deze zaal: je zit met heel de groep apart en er is een klein terrasje aan waar de kinderen kunnen spelen.
Uiteindelijk draait alles om het samenzijn en zowel meter als alle genodigden hebben hiervan kunnen genieten!
We konden ook de allernieuwste aanwinst van de familie bewonderen: Sus, zoontje van Sigrid en Dries, slechts een paar weken oud!

07-02-2015 Plopsa Indoor

Feeke is jarig!
Als fiere peter wil ik dat natuurlijk vieren! We plannen een uitstapje naar Plopsa Indoor in Hasselt. Astrid en ik nemen Lisa mee, Kurt verwacht ons met zijn drie dochters.
De meisjes genieten van elke minuut!
We sluiten de dag af met frietjes in de Quick.

23-01-2015 Eindejaarsfeest Axalta

Om 19 uur werden we verwacht in een feestzaal te Planckendael. Dresscode: verkleed als dier.
We werden getrakteerd op een heerlijke winterbarbecue, met drank à volonté (tot 22 uur).
Nadien konden we de beentjes losgooien op de dansvloer tot in de vroege uurtjes.
Rond 3 uur bracht Mo ons naar huis, met een tussenstop in een café in Leest.
Daags nadien bleven de herinneringen aan een leuk feest duidelijk voelbaar aan de kater die ik er aan over gehouden heb…

 

10-01-2015 Etentje bij mijn ouders

Astrid en ik hadden afgesproken bij mijn ouders. Toen we daar toe kwamen, waren nonkel Ronny en tante Sonja daar om hun nieuwjaarswensen te bezorgen.
Hoewel we het eigenlijk niet van plan waren, zijn we bij mijn ouders blijven plakken en hebben we daar dan ook gegeten. We werden getrakteerd op lekkere frietjes met biefstuk.

02-01-2015 Avondje Gent

Bezoekje aan Babs in Gent.
De kerstmarkt in Gent is mooi en gezellig. Vanavond was er wel weinig volk. De kraampjes waren gelukkig open, zodat ik lekkere smoutebollen kon eten!
Vervolgens zijn we in een leuk caf√© beland: “Hot Club de Gand”. Toevallig zaten daar vriendinnen van Barbara: Karen en Margo.
We zijn de hele avond daar gebleven.

01-01-2015 Nieuwjaar

Op nieuwjaarsdag bezoeken we de familie van Astrid. Eerst zijn we langs geweest in het rusthuis bij “oma en opa”. Nadien naar “meter Buggenhout” waar alle nonkels, tantes, neven, nichten en achterneefjes en achternichtjes present zijn. Drukke bedoening dus.
Het eten was zeer lekker.
Na het eten zijn we nog met een aantal blijven kaarten. Om 23u. hebben we het laatste kaartspelletje afgesloten, zodat meter kon gaan slapen na deze drukke dag.